Symposium Verbinden 2022

Zaterdag 24 september 2022 FTD-Symposium Verbinden 2022

Koop hier meteen je kaartje

NU OOK ACCREDITATIE VOOR CASEMANAGERS! 

Programma (ondervoorbehoud kleine wijzigingen)

Iedere twee jaar organiseert de Stichting FTD Lotgenoten een symposium voor lotgenoten, mantelzorgers en zorgprofessionals. Vanwege corona is het symposium een jaar uitgesteld, maar gelukkig mag en kan het dit jaar weer!

Het thema is Verbinden, want we hopen, zoals met alles wat wij doen, lotgenoten met elkaar te verbinden. En ook zorgprofessionals te verbinden met mantelzorgers, want alleen samen kunnen we komen tot de best mogelijke zorg voor mensen met FTD. Ook staat tijdens deze dag de verbinding tussen wetenschappers met mensen die dagelijks met FTD te maken hebben op het programma, zodat zij zien voor wie zij zo hard werken! Ieder wetenschappelijk onderzoek brengt ons dichter bij een manier om de ziekte eerder te diagnosticeren, te remmen of hopelijk ooit zelfs te voorkomen. Maar het levert ook bewijs dat mensen met FTD baat hebben bij bepaalde therapieën of hulpmiddelen. Alles is met elkaar verbonden!

Fantastische mensen zijn bereid om op het symposium te komen spreken. Het programma zit bomvol en er zal een schat aan informatie gedeeld worden.

Programma
De inloop is vanaf negen uur. De inschrijfbalie is dan geopend voor registratie en hier ontvang je een lunchticket en jouw deelnameoverzicht aan de verschillende programmaonderdelen. In de ruime salon is er alle gelegenheid om met andere deelnemers kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Ook zullen er in de salon informatiestands zijn van onze sponsoren. Dankzij deze sponsoren kan de entreeprijs (inclusief lunch) laag gehouden worden. Wij nodigen u ook van harte uit om een kijkje te nemen bij de stands en een praatje te maken over deze interessanteorganisaties of handige producten!

Om 10 uur opent prof. Dr. Yolande Pijnenburg, onlangs benoemd tot hoogleraar Dementie op jonge leeftijd, het symposium.
Gevolgd door een update over het PREZO-keurmerk Dementie op Jonge Leeftijd. 
Dit PREZO-keurmerk is een middel om de kwaliteit van de zorg te toetsen en uit te dragen. Het keurmerk beschrijft op welke zorg en ondersteuning de cliënt en familie mogen rekenen, vertaald naar een aantal waarden. 
Het laatste gedeelte van het gezamenlijke programma is een persoonlijk verhaal.

Verder die dag zijn er een vijftiental subsessie waaruit drie sessies gekozen kunnen worden. Er zijn diverse sessies over wetenschappelijk onderzoek, over het omgaan met ongepast, moeilijk of zeer ernstig probleemgedrag, over praktische zaken zoals autorijden en dementie, over wat je bij de notaris allemaal moet regelen en hoe je wegwijs wordt door de wirwar van zorgwetten waar je mee te maken zal krijgen of al hebt, zoals de WMO, WLZ etcetera.

Tijdens het aankopen van een of meerdere tickets wordt gevraagd om alvast een voorlopige keuze in drie subsessies te maken. Uw keuze is niet bindend, maar helpt om de zaalindeling zo passend mogelijk te maken.

Tijdens de gezamenlijke afsluiting van het symposium zal prof. Dr. Van Swieten (Neuroloog en oprichter van het Alzheimercentrum van het Erasmus MC) in het zonnetje gezet worden. Hij is onlangs met pensioen gegaan. Naast een overzicht van zijn carrière zullen we stil staan bij wat hij heeft gedaan om FTD als aparte en unieke vorm van dementie op de kaart te zetten.

Accreditatie
Dit jaar is accreditatie toegekend (5 punten) van het Kwaliteitsregister V & V en Register Zorgprofessionals en het Verpleegkundig Specialisten Register. De accreditatie bij het Kwaliteitsregister Casemanager Dementie is aangevraagd.Wilt u voor deze accreditatiepunten in aanmerking komen, klik dan bij het kopen van uw toegangsbewijs op "Toegangskaarten met accreditatie" en vul uw BIG nummer in. Alle overige deelnemers klikken op "Reguliere toegangskaart"

Reehorst informatie
Informatie over de route naar de Reehorst in Ede, parkeren en openbaarvervoer vind je hier