Omdat FTD vaak relatief jonge mensen treft, zijn er vaak (opgroeiende) kinderen die te maken krijgen met de gevolgen van FTD. Deze kinderen, jullie, verdienen extra aandacht. En hoewel we geen hele website hebben die heel eenvoudig uitlegt wat FTD is, hebben we wel een speciale facebook pagina voor kinderen. Deze gesloten pagina is speciaal voor jou, als je het idee heb dat je langzaam maar zeker je papa of mama kwijt raakt aan FTD. Op deze facebook pagina kan je met lotgenoten praten die in het zelfde schuitje zitten.

Om op deze facebookpagina te komen moet er een vriendschapsverzoek gestuurd worden naar Sandra Kamphuis, zij beheert deze groep. Je vind er meer informatie over op onze facebook pagina.

En verder?

Zomerkampen

in de zomer van 2022 is er een zomerkamp speciaal voor kinderen van 8-18 jaar met een ouder met dementie op jonge leeftijd.

Als kind van een ouder met dementie op jonge leeftijd groei je op in andere omstandigheden, met heel wat zorg(en). Kinderen die een ouder hebben met dementie voelen zich vaak onzeker door de vele uitdagingen in het gezin. Daarnaast hebben deze jonge mantelzorgers verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling. Tijdens dit zomerkamp ontmoeten kinderen en de gezonde ouders elkaar, wisselen informatie uit, spreken met elkaar over hun ervaringen in de thuissituatie en ondernemen samen activiteiten in een ongedwongen sfeer om ontspannende momenten te ervaren!

Dit kamp was ook in 2023 weer een groot succes. Voor meer informatie kijk op breinspoken.nl

En verder

Verder is er de Amerikaanse site voor kinderen. Kun je al een beetje Engels dan kun je een duidelijk uitleg over FTD vinden op deze website. Ook is er een initiatief van ouders & kinderen die zelf te maken hebben met FTD. Zij hebben het vergeten cafe opgericht, laagdrempelig contact voor jongeren.Via onze agenda kunt u zien wanneer er weer een cafe is.

Er zijn ook kinderen die op school willen vertellen wat er met papa of mama aan de hand is. We hebben van twee kinderen hun spreekbeurt gekregen zodat jullie hem weer kunnen gebruiken. Via de onderstaande linkjes kun je die downloaden. En als er vragen zijn mag je altijd contact opnemen, via de mail gaat het makkelijkst lotgenoten@ftdlotgenoten.nl

Spreekbeurt Donna

Spreekbeurt Cato