De redactie van het programma Geef om je hersenen zoekt een gezin dat zou willen meewerken aan aan de live uitzending . Dit programma wordt dit jaar voor de achtste keer uitgezonden, in samenwerking met de Hersenstichting.

Voor deze uitzending zijn zij op zoek naar een gezin dat te maken heeft met dementie. Ze willen laten zien wat voor impact deze ziekte op een gezin kan hebben en zijn op zoek naar een gezin bij wie degene met dementie nog thuis verzorgd wordt en bijvoorbeeld 1 of meerdere dagen naar een dagbesteding gaat. Het profiel waar ze op inzetten is jong dementie, dus met de eerste symptomen voor het 65e levensjaar. Het gaat  vooral om het gezin, hun liefde voor elkaar en hun verhaal.

Na een eerste (telefonische) kennismaking zullen ze dan langsgaan bij dit gezin om een dag uit hun leven te filmen en een interview af te nemen.  Ook zouden ze dit gezin daarna willen uitnodigen in de studio bij de live uitzending om hierover na te praten.

De uitzending is op 27 maart vanuit Studio 5 in Hilversum. De opnames thuis zullen plaatsvinden ergens tussen eind februari en begin maart, in overleg.

Wat meer info over de uitzending: Net als in de voorgaande edities vragen ze in de tv-uitzending weer aandacht voor het belang/noodzaak van hersenonderzoek. Dit doen zij met indrukwekkende verhalen en (bijzondere) optredens. In Nederland heeft 1 op de 4 mensen te maken met een hersenaandoening. Jong en oud, het kan iedereen overkomen, bekende en onbekende mensen vertellen hun persoonlijke verhaal en laten zien waar zij de kracht vandaan halen om door te gaan. Een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten is dichterbij dan ooit, maar daar is wel extra onderzoek voor nodig.

Artiesten in de voorgaande jaren zijn onder andere Frank Boeijen, Willeke Alberti, Berget Lewis, Jan Smit, Rob de Nijs en Stef Bos. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.

Hier kun je voorgaande edities bekijken: Geef om je hersenen | NPO Start

De repetitie en LIVE uitzending zullen in de namiddag en avond plaatsvinden. Tijden zullen specifieker worden zodra het programma ingevuld is.

Als je interesse hebt om mee te werken en FTD weer een beetje beter bekend te maken bij het grote publiek, stuur dan een mailtje naar stefanie@ftdlotgenoten.nl, dan brengen we je in contact met de redacteur.