Symposium banner

Symposium: Samen sterk!

Kaarten bestellen

Op 28 september aanstaande organiseren wij het twee jaarlijks FTD Lotgenoten Symposium voor zowel mantelzorgers als professionals. 
Dit jaar kozen wij voor het thema 'Samen Sterk'. Interessante sprekers, sessies en keynotes maken deze dag meer dan de moeite waard. 

Bekijk het onderstaande programma en houd de website in de gaten voor de update van alle sprekers op 28 september. 

LOCATIE

Als locatie voor het symposium kozen wij deze keer Hotel Reehorst in Ede. De Reehorst ligt heel centraal en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. U kunt ook overnachten in de Reehorst als u dat prettig vindt. Kijk voor meer informatie over Reehorst en de route op zijn website


PROGRAMMA
09.00 Inloop en registratie 

10:00 Opening

10:10 Erik Scherder - Frontale en Temporale kwabben

11.00 Korte pauze 

11:20 Yolande Pijenburg - Dilemma van de diagnose

12.00 Ingeborg Zeeuwen - Mijn vader 

12.30 Lunchpauze 

Drie deelsessies
(Titels en onderwerpen zijn nog onder voorbehoud. U kunt zich op de dag zelf per tijdslot voor één van de verschillende deelsessies opgeven)

13.30 
1: 10 tips van/voor de casemanager
2: Moeilijk hanteerbaar gedrag
3: 10 tips van/voor verpleeghuis
4: Huidhonger 
5: Onderzoek 

14.30 
6: Journey 
7: Juridische kwesties (financieel) 
8: Erfelijkheid en laten onderzoeken 
9: Muziek/snoozelen 
10: Autorijden en FTD 

15.30
11: Zorgen voor jezelf 
12: Moeilijk hanteerbaar gedrag 
13: Een waardig einde
14: Kwaliteitskeurmerk Prezo 
15: Behandeling met medicijnen

16.30 John van Swieten : Een hoopvol en inspirerend vooruitzicht

17.00 Afsluiting en dankwoord 
 

SPREKERS
Wij stellen hier binnenkort graag de sprekers aan u voor. Houd onze website goed in de gaten voor de laatste updates!

MEER INFORMATIE OVER DE DEELSESSIE
(meer informatie over de andere sessies volgt zeer binnenkort)

Ronde 1 

Sessie 1: 10 tips van/voor de casemanager

Het casemanagement dementie heeft de laatste 3 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo is er een nieuw expertisegebied van de casemanager dementie of dementie verpleegkundige. We hebben te maken gehad met het actieplan casemanagement dementie tot eind 2017. Werd hier aandacht besteed aan jonge mensen met dementie en FTD of niet? Wat onderneemt de beroepsgroep zelf aan kennisontwikkeling over FTD. Wat mag je van ze verwachten, maar wat vooral niet. Samen gaan we hierover in gesprek tijdens deze bijeenkomst.

Ronde 2

Sessie 11: Onderzoek 
Goed zorgen voor jezelf is makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens een interactieve workshop voor zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen gaan we opzoek naar praktische handvatten die gezins- en familieleden van mensen met FTD kunnen gebruiken bij het vinden van de juiste balans.  

Ronde 3: 

Sessie 13: een waardig einde
Als iemand geconfronteerd wordt met de diagnose FTD is tijdig spreken over het levenseinde heel belangrijk. Ben je voldoende op de hoogte van de mogelijkheden en onmogelijkheden van wilsverklaringen, het levenstestament, het behandelverbod, palliatieve zorg en euthanasie bij dementie? En hoe werkt dat als de betrokkene wilsonbekwaam is ten gevolge van gebrek aan ziekte inzicht? Deze en ook uw eigen vragen zullen aan de orde komen tijdens deze sessie. 

Saskia Danen – de Vries, verpleegkundige niet praktiserend, trainer dementiezorg en mantelzorger van een vader met dementie
CONTACT

Vragen graag per mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eventueel kunt u ook een bericht inspreken op 085-130 83 61

doneer knop
nieuwsflits