Oproep medicijnonderzoek

Onderzoekers uit Amsterdam en Rotterdam zijn voor een onderzoek naar het effect van een nieuw middel (LMTM) tegen frontotemporale dementie (FTD) op zoek naar deelnemers. Tijdens het onderzoek wordt gekeken of het middel nuttig is voor de behandeling van gedragsvariant FTD (bvFTD).

 

 

Doel van het onderzoek
Dit onderzoek -een zogenaamd fase III onderzoek- wordt uitgevoerd om te weten of LMTM bepaalde symptomen van bvFTD kan behandelen en of dit geneesmiddel veilig is.

 

Wie kan deelnemen?
U kunt aan het onderzoek deelnemen als:

 

  • Bij u de diagnose 'gedragsvariant FTD' (bvFTD) is gesteld
  • U akkoord gaat met het ondergaan van een MRI-scan ter bevestiging van uw diagnose
  • U een naaste/mantelzorger heeft die u tijdens de bezoeken aan het onderzoekscentrum kan vergezellen en o.a. vragen over uw gezondheid en functioneren kan beantwoorden.
  • U voldoet aan de overige voorwaarden van de studie voor deelname, dit zal bekeken worden door de onderzoeker van het deelnemend centrum.

 


Wat houdt het onderzoek in?
U bezoekt tien maal het onderzoekscentrum. De bezoeken zijn verdeeld over de 15 maanden van het onderzoek. Tijdens de bezoeken neemt u deel aan verschillende onderzoeken zoals een ECG ("hartfilmpje"), geheugentests  en (3x) een MRI-scan van de hersenen.

 

Onderzoek voor deelname
Voor deelname wordt nagegaan of u geschikt bent om deel te nemen aan het onderzoek. Hiertoe vinden verschillende onderzoeken plaats, zoals het meten van de bloeddruk, een ECG ("hartfilmpje"), bloed- en urineonderzoek , geheugentests, vragen aan uw studie-partner en een MRI-scan van de hersenen.

 

Kostenvergoeding
Alle onkosten, waaronder reis-, en maaltijdkosten worden voor u en uw partner vergoed.

 

Meer informatie en deelname
Als u nu vragen hebt over het onderzoek kunt u contact opnemen met:

Amsterdam

Het Alzheimer Research Centrum
Tel: 020 - 301 71 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden
Als u zich (vrijblijvend) wilt aanmelden, kan dit via het aanmeldformulier. De onderzoekers nemen dan contact met u op en geven u dan uitgebreide informatie over het onderzoek. Op basis van deze informatie kunt u beslissen of u zich wilt aanmelden voor het onderzoek.

Rotterdam
  
Alzheimercentrum zuidwest Nederland
Tel: 06 - 188 34 305
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden
Als u zich (vrijblijvend) wilt aanmelden, kan dit door een e-mail met uw contactgegevens te sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De onderzoekers nemen dan contact met u op en geven u dan uitgebreide informatie over het onderzoek. Op basis van deze informatie kunt u beslissen of u zich wilt aanmelden voor het onderzoek.