62e FTD Lotgenotendag

Kalender
FTD Lotgenoten
Datum
11.12.2022 1:00 pm - 4:00 pm
Locatie
The Netherlands, Utrecht, Utrecht, 3582GE, Koningsweg, 2

Beschrijving

HELAAS IS DEZE LOTGENOTENDAG GEANNULEERD VANWEGE TE WEINIG INSCHRIJVINGEN

62e FTD Lotgenotendag - Zaterdag 12 november 2022

De spreker op 12 novermber is Jackie Poos. Zij is onlangs gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op haar proefschrift getiteld 'Clinical Insights into frontotemporal dementia'.

In een deel van haar proefschrift evalueerde Jackie een psychosociale interventie voor het verlagen van angst en depressieve gevoelens in de presymptomatische fase van FTD.

Korter gezegd: Mindfulness voor (mogelijke) gendragers

Mindfulness is een veelgebruikte methode bij stressgerelateerde klachten (zoals bijvoorbeeld depressie of burn-out), waarbij mensen bewust worden gemaakt van hun eigen gedachten, emoties en handelen. Mindfulness wordt de laatste jaren succesvol toegepast bij diverse vormen van dementie, bij zowel patiënten als mantelzorgers. Het FTD Risico Cohort (FTD-RisC), een cohortstudie die sinds 2010 in het Erasmus MC loopt, onderzoekt mensen die 50% kans lopen op (een erfelijke vorm van) FTD. Wij hopen dat mindfulness hen handvatten kan bieden om met gevoelens van onzekerheid, spanning en verdriet rondom mogelijk (risico)dragerschap om te kunnen gaan. 

Ben je gendrager of komt FTD in jouw familie vaker voor en maak je je daar zorgen over, meld je hier aan.

Maar iedereen die in het dagelijks leven met FTD te maken heeft kan wel mindfulness gebruiken, dus uiteraard is iedereen van harte welkom!

En er is altijd tijd om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en er gewoon voor elkaar te zijn, want dat is waar FTD Lotgenoten voor staat!

13.00: inloop met koffie, thee, koekjes

13.30: aanvang van de lotgenotendag

16.00: einde

Locatie: 
Rode Kruisgebouw Utrecht 
Koningsweg 2 
3582 GE UTRECHT 

Parkeren is gratis in de straten rondom het gebouw.

LET OP: aan de andere kant het (oude) spoor moet je wel betalen! 

 

Nieuws

doneren via geef.nl
best practice
nieuwsflits