Oproep: VPRO-tv - documentaire serie.

Onderstaand bericht van Maarten Slagboom    📺

Voor de VPRO-tv zijn wij bezig met de voorbereiding van een documentaireserie over mensen die als het ware nog één laatste kans hebben op iets wat voor hen van heel groot belang is.

Een laatste kans op het afmaken van dat ene grote levensproject bijvoorbeeld, of een laatste kans op eerherstel, op het achterhalen van de waarheid of op het herenigen met die ene persoon. De onderliggende thematiek van de serie, die gemaakt zal worden door het team dat eerder de bekroonde serie 'Stuk' (2019) maakte over het leven van mensen in een revalidatiecentrum, is het besef van vergankelijkheid: op belangrijke zaken in ons leven zit vaak een zekere tijdsdruk.

Omdat zovelen van ons met dementie te maken krijgen zouden we in deze serie heel erg graag het verhaal betrekken van iemand die met de gevolgen van dementie kampt, of zijn of haar naaste(n).
We zoeken een verhaal van iemand die weet dat zijn/haar tijd beperkt is om datgene voor elkaar te krijgen wat zo belangrijk is voor hem/haar omdat de mentale gezondheid steeds verder achteruit zal gaan.

Ofwel juist het verhaal van de naaste (partner, kind, vriend) voor wie om diezelfde reden de tijd dringt. We zouden die persoon de komende periode willen volgen tijdens momenten die relevant zijn voor zijn/haar verhaal. We hebben ruimschoots de tijd om het goed voor te bereiden, gaan niet over één nacht ijs en hebben integriteit hoog in het vaandel. Alles gebeurt in goed overleg, met respect voor iedere betrokkene.

Een oriënterend gesprek verplicht vanzelfsprekend tot niets. Herkent u zich in het profiel en overweegt u eventueel mee te werken?
Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 


Bij voorbaat zeer veel dank, met vriendelijke groet,
Maarten Slagboom/ VPRO eindredactie.

Nieuws

Agenda

6 nov
57e FTD lotgenotendag
Datum 06-11-21 1:00 pm - 5:00 pm
doneren via geef.nl
best practice
nieuwsflits