Boek: Dementie op jonge leeftijd {nieuwe druk} - Marjolein de Vugt vanavond 9.12.20 bij Geef om je Hersenen

Over het boek

Dit boek is een volledige gids voor jonge mensen met dementie, hun familie en hulpverleners die op zoek zijn naar een omvattend beeld bij dementie op jonge leeftijd. Experten uit Vlaanderen en Nederland beschrijven elk aspect van het leven met dementie, van symptomen en diagnose over medicatie en behandeling, tot de gevolgen voor het gezin en de bestaande vormen van ondersteuning voor alle betrokkenen. Met persoonlijke getuigenissen, concrete tips en een rijkdom aan informatie die helpt bij het herwinnen van de controle over het leven.

Over de auteurs

Annemie Janssens is klinisch psychologe en consulente bij het Expertisecentrum Dementie Vlaams-Brabant Memo. Ze heeft bijna twintig jaar ervaring met de begeleiding en ondersteuning van jonge mensen met dementie, familie en hulpverleners. Ze legde de basis voor het nieuwe integrale zorgaanbod ‘Zorgcirkels Jongdementie’ en maakt concrete beleidsaanbevelingen over dementie op jonge leeftijd.

Marjolein de Vugt is gezondheidszorgpsychologe en hoogleraar psychosociale innovaties bij dementie aan het
Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht, en hoofd van het Alzheimer Centrum Limburg. Ze is als hoofdonderzoeker betrokken bij diverse studies naar het functioneren en de zorgbehoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten. Zij heeft tevens ruime ervaring met de diagnostiek en begeleiding bij dementie op jonge leeftijd op de geheugenpoli van het MUMC+.


Klik hier om het boek in te kijken.

 
 

KIJKTIP! WOENSDAG 9 december 2020 "Geef om je hersenen" op NPO1. 20.30uur. 

Hoogleraar Marjolein de Vugt vraagt aandacht voor frontotemporale #dementie.
Ze zal ook vertellen over de samenwerking met de @Hersenstichting om 
Partner in Balans

geschikt te maken voor #mantelzorgers van mensen met frontotemporale dementie.
 
UPDATE -> Marjolein moest helaas afzeggen voor de uitzendig door omstandigheden. 
Wel was er een verhaal over FTD. We zullen hier de link om het programma terug te kijken delen.