Helpen jullie mee, online training te verbeteren; dementie op jonge leeftijd

OPROEP! 

We zijn  hard op zoek naar naasten van jonge mensen met FTD die ons willen helpen om de training verder te verbeteren.

Op www.dementie.nl  staat sinds kort de online training ‘’Dementie op jonge leeftijd’’. De training behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen van naasten van jonge mensen met dementie.

De training is een internationaal ontwikkelde e-learning waar Alzheimer Centra uit zes Europese landen aan meewerkten. Onder leiding van prof. dr. Marjolein de Vugt van Alzheimer Centrum Limburg is het programma vertaald en aangepast aan de Nederlandse situatie. De Nederlandse versie is ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg, Alzheimer Nederland, Radboudumc Alzheimer centrum, UKON en Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd en gefinancierd door ZonMw, Alzheimer Nederland en JPND. Om te onderzoeken of de training optimaal aansluit bij de behoeften van mantelzorgers in Nederland, zijn we op zoek naar testers! 

Wie kunnen meedoen?

Mantelzorgers van iemand met dementie op jonge leeftijd (onder 65 jaar) kunnen één of meer modules volgen en meteen meedoen aan dit onderzoek. Help je mee om mantelzorgers op deze training te wijzen zodat we de ondersteuning voor hen nog beter kunnen maken?

Hoe ziet het onderzoek eruit? 

Als je de training bekijkt verschijnt er een pop-up met de vraag of je mee wilt doen aan het verbeteren van de training. Zo ja, eerst volgt een korte vragenlijst (1 minuut). Aan het einde van deze vragenlijst wordt gevraagd of mee te doen aan een uitgebreidere vragenlijst (5-10 minuten). Mocht je aan het einde van deze uitgebreidere vragenlijst ons nog meer willen helpen; je kunt meedoen aan een kort telefonisch interview (10-15 minuten). 

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Kirsten Peetoom

Maastricht University Medical Center (MUMC+) | School for Mental Health and Neuroscience | Alzheimer Centrum Limburg

Online training, dementie op jonge leeftijd.