Coronavirus & dementie {FTD, ALS}

Coronavirus ? & dementie. 
Op dementie.nl hebben ze t een en ander op een rijtje gezet, verwijzen mede naar het RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

mensen met onderliggend lijden zijn extra kwetsbaar als hij/zij COVID-19 krijgt. Beperk om die reden het contact met deze groepen en ga zeker niet op bezoek als je  klachten zoals koorts, hoest- of verkoudheidsklachten hebt. Risico's zo klein mogelijk maken! 

Er zijn al heel veel maatregelen betreft bezoeken van je partner, familielid binnen een instelling, dagbestedingen, behandelingen gaan dicht. 
Ze doen dit niet voor niets! Veel partners/familieleden doen dit voor thuiswonende mensen met dementie ook. 

FLATTEN THE CURVE ?? https://youtu.be/6rqpRq7nkO8

#corona #blijfthuis #stayathome #denkna het is idd niet leuk maar noodzakelijk! Kwetsbare mensen, met dementie, FTD, ALS.

We lezen en horen toch nog regelmatig dat mensen op pad willen gaan met hun partner, familielid, vriendin/vriend een ommetje in de buitenlucht zou wellicht best nog kunnen maar gezellig winkelen, of met een aantal mensen op pad gaan is niet verstandig, verantwoordelijkheid nemen voor de ander, kwetsbare personen moeten beschermd worden, zij kunnen dit niet meer zelf, mensen met FTD hebben geen inzicht in de ernst van wat er gebeurd. Denk aan & steun elkaar! 

Er worden feestjes uitgesteld, bezoeken gecanceld, mensen werken thuis, evenementen gaan niet door. Pas op de plaats. 

Help elkaar, wees creatief - Skype, bellen, kaartje sturen.. hoef je de deur ook niet voor uit {Greetz bv} WhatsApp, Face Time... 

Veel sterkte allemaal! Hou het nieuws in de gaten, vanavond 16.1.20 om 19uur Mark Rutte ? maximaal controleren.