OPROEP: studente journalistiek - afstudeer project.

We krijgen geregeld vragen of er lotgenoten mee willen werken aan producties, afstudeer projecten. Bij deze de vraag van Britte van Erven. 

Voor mijn afstudeerproductie aan de School voor Journalistiek (Hogeschool Utrecht) wil ik graag aandacht besteden aan dementie bij jonge mensen. Hiervoor ben ik nog op zoek naar mensen waarvan hun partner jong dementie heeft en die aan mij hun verhaal hierover willen doen.

De productie wil ik laten bestaan uit een aantal onderdelen, zoals een achtergrondverhaal over dit onderwerp (informatief, deskundigen aan het woord over o.a. diagnose), een fotoserie en mooi, persoonlijk interview. Momenteel ben ik dus nog opzoek naar mensen die ik voor dit persoonlijke interview zou mogen interviewen. Het verhaal zal een human interest-insteek hebben, zodat de lezer een beeld krijgt van de emoties en mooie en moeilijke momenten die met de situatie gepaard gaan. Zelf schrijf ik het liefst persoonlijke verhalen en ik denk dat veel mensen nog maar weinig met dit onderwerp bekend zijn, vandaar dat ik het graag zo wil aanpakken.

Daarnaast wil ik dus ook graag een fotoserie maken, maar volgens de richtlijnen van het afstuderen moet dit een eigen verhaal vertellen. Dat betekend dat het wel over dezelfde mensen en situatie mag gaan, maar met een andere invalshoek. Mocht je mee willen werken kunnen we een eventuele fotoserie mogelijk bespreken, maar mocht je alleen het interview willen zou ik daar ook blij mee zijn. Meewerken met alleen het interview of alleen de fotoserie kan dus ook.

Naast het verhaal in de eerste plaats onderdeel is van mijn afstuderen, bestaat de kans dat het uiteindelijk ergens gepubliceerd gaat worden indien daar interesse voor is. Uiteraard zal verdere publicatie uitsluitend in overleg en met toestemming van de geïnterviewde zijn. 
Ben of ken jij deze persoon of heb je tips over wie ik hiervoor zou kunnen benaderen? Stuur me dan een mailtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendelijke groet,
Britte van Erven
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
UPDATE - 21 07 2019 Britte heeft iemand gevonden! Allen bedankt! Wordt vervolgd.