Roy Nelissen overleden op 34-jarige leeftijd.

Op 34 jarige leeftijd is Roy Nelissen op 26.2.2019 overleden, hij gaf een gezicht aan FTD - jong dementie, door mee te werken aan de bijzonder documentaire.
“Mijn kind heeft dementie”. Wij wensen Majorie, Jo & Niki héél veel sterkte. 

Op de kaart staat: 

Je hebt nu rust gevonden,

Al is vol droefheid ons hart.
Je lijden zien en niet kunnen helpen, 

dat was onze grootste smart. 

Stichting Raamsdonkse Karnaval postte woensdag onderstaand bericht:

IN MEMORIAM: ROY NELISSEN

Gisterenavond bereikte ons het trieste nieuws dat onze dorpsgenoot Roy Nelissen is overleden.

Geboren en getogen in Raamsdonk groeit hij op als een gezonde plattelandsjongen. Een slimme knul die fluitend door zijn schoolleven wandelt. In de zomermaanden verdient hij een centje bij op de broccolivelden rond Raamsdonk en onder begeleidende klanken van bands als WC Experience en Rowwen Hèze is hij als lid van Voetbalvereniging Raamsdonk en Kpj Raamsdonk altijd van de partij als er iets te doen is. 

Zoals het een goed Haaykaanter betaamt is hij ook een echt carnavalsmanneke en wanneer in 1999 CV De Taptrappers Raamsdonk wordt opgericht, is hij direct van de partij. Hij ontpopt zich tot een creatieveling die alle facetten van het bouwen in de vingers heeft. 

Lassen, buigen, vormen en spuiten; hij kan het allemaal. Gezegend met een sterke eigen mening is hij in een bouwjaar van de eerste tot de laatste dag een fanatiekeling in de bouwschuur bij Pieter Boons en later bij Kees van Strien. 

Wanneer na een traumatische ervaring zijn gedrag begint te veranderen is er in eerste instantie niemand die rekening houdt met het ergste scenario. Toch wisten zijn ouders Jo en Majorie: 'Dit is niet onze Roy'. Na een periode van medische onderzoeken volgt de diagnose. Hij lijdt aan Frontotemporale Dementie ofwel jongdementie. Een niet te stoppen hersenziekte. Een ongekend trieste zaak met een zo mogelijk nog triestere afloop.

Hij mocht slechts 34 jaar worden. Wij willen Jo Nelissen, Majorie Nelissen Godefroy en Niki Nelissen condoleren en sterkte toewensen de komende periode.

De optocht zal zaterdag vooraf gegaan worden door één minuut stilte.

Den Haaykaant lacht, Den Haaykaant huilt...