Mooi initiatief❣️Lotgenoten gespreksgroep FTD start in Venray!

 

Wat een rollercoaster, na de diagnose van Fronto Temporale Dementie van mijn man Harrie Zeeuwen, op 5 juli 2018. Dit had ik toch niet verwacht! Hij was erg aan het veranderen maar dit gaat geleidelijk en je denkt dat het een burn-out, depressie, midlife-crisis of huwelijks-crisis is. Dat komt weer goed maar helaas met FTD zal het steeds iets minder goed gaan en uiteindelijk zal Harrie er aan komen te overlijden. In het begin was ik zoekende; hoe ga ik dit aanpakken en eigenlijk nog steeds. Je maakt een keuze en deze kan je na een tijdje weer bijstellen omdat het dan niet meer passend is. Nu begin ik, met mijn lieve kinderen, langzaam een weg te vinden met als hoofddoel het welzijn van mijn man en zorgen dat we zelf ook in balans blijven. We zijn gegroeid in het leren omgaan met een man en vader met dementie. We moeten ermee dealen. Soms gaat dit super goed en soms lukt het even niet. Door vallen en opstaan groeien we in het proces en krijgen het steeds beter onder controle.

Uiteindelijk was ik ook zoekende naar een lotgenotengroep in Venray en deze was er wel maar gericht om mensen met Alzheimer. FTD is meer gericht op jong dementerenden en dan heb je toch te maken met andere problemen. Dit heb ik aangekaart bij Alzheimer Noord Limburg en die hebben groen licht gegeven om een FTD Lotgenotengroep te starten bij het Alzheimer Café in Venray, locatie de Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray.

Elke derde maandagavond in de maand van 19.30uur tot 21.30uur zijn we bij elkaar en nodig ik een professional uit op het gebied van FTD. Indien er zich nog mensen uit de regio  willen aanmelden, zijn ze van harte welkom.

U kunt een mail verzenden naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of telefonisch op 088-6106161


Er zijn al 4 aanmeldingen binnen en er is nog plek voor 2. Onderstaand de data waarop wij samen komen.


Ik heb er zin in om deze groep, samen met een professional, te begeleiden en vind het fijn om elkaars ervaringen uit te wisselen. 

Odette 

maandag 18 maart van 19.30-22.00uur staat de 1e lotgenoten avond gepland namens Alzheimer Noord-Limburg. 

Alzheimer Noord-Limburg, 

locatie De Kemphaan 

Kennedyplein 1 

5801 VH Venray

http://dekemphaanvenray.nl

Het staat gepland op de 3e maandag in de maand: zie ⬇ tot de zomervakantie zijn ze gepland! 19.30-22.00uur. 

* maandag 18 maart 2019 

*  maandag 15 april 2019

*  maandag 20 mei 2019 

*  maandag 17 juni 2019 

 

Wat een mooi initiatief, we horen regelmatig dat mensen zoekende zijn naar, omdat er weinig aansluiting is bij een Alzheimer Café, wellicht is dit idee een opstapje om ook in jouw eigen regio iets te starten! Misschien samen met je casemanager kijken wat eventueel mogelijkheden zijn in de omgeving.

Er zijn al veel initiatieven van lotgenoten die spreken bijvoorbeeld in het zorgcentrum waar hun partner / familielid is opgenomen of naar de dagbehandeling/dagbesteding/zorgboerderij gaat, bij mantelzorgcafés & Alzheimer {dementie} Café's. 

- hulp nodig daarbij, wellicht kunnen we een handje helpen?! 

* Onze folders kunnen we toesturen om uit te delen, neer te leggen. Er worden regelmatig stapeltjes door het hele land verstuurd! 

Wist u dat er in sommige zorgcentra ook gespreksgroepen zijn voor partners, als hun partner naar de dagbehandeling gaan of zijn opgenomen. Vraag daar naar bij het desbetreffende zorgcentrum. Samen komen en delen van ervaringen is erg fijn en belangrijk, dit merken we ook op onze FTDlotgenotendagen. 

Nieuws

Agenda

18 mrt
64e FTD Lotgenotendag
Datum 18-03-23 1:00 pm - 4:00 pm
3 juni
65e FTD Lotgenotendag
Datum 03-06-23 1:00 pm - 4:00 pm
1 juli
66e FTD Lotgenotendag
Datum 01-07-23 1:00 pm - 4:00 pm
9 sept
67e FTD Lotgenotendag
Datum 09-09-23 1:00 pm - 4:00 pm
18 nov
68e FTD Lotgenotendag
Datum 18-11-23 1:00 pm - 4:00 pm
doneren via geef.nl
best practice
nieuwsflits