Maak uw eigen awareness filmpje

Kijk het voorbeeld filpje nog eens  https://youtu.be/3KAHuRkPrE4

Maak zelf een filpje met waarin iemand een bord aflikt of een kopje uitlikt.

Voeg dan als het kan een tekst toe om andere ook uit te dagen een filpje te maken.

Eventueel kun je deze pdf gebruiken

 

Zet daarna het filmpje online bij youtube en deel het op sociale media met #FTDruAware (FTD are you Aware, FTD bent u bewust?)

 

Vooraankondiging Publieksdag

FTD Publieksdag vooraankondiging

Zaterdag 5 oktober is er een landelijke publieksdag voor FTD

In de ochtend krijgt u veel informatie over de laatste ontwikkelingen, over de diagnose en natuurlijk de omgang met FTD.

De middag begint met een lunch (compleet verzorgt) en vervolgens zijn er een aantal parralel sessies over specifieke onderwerpen.

De dag vindt plaats in het Van der Valk hotel in De Bilt en kost slechts 15 euro. Koop nu alvast uw kaartje in de ticketshop van Paydro zodat u dit event niet gaat missen! 

Publieksdag 2013 een groot succes

GROOT SUCCES EERSTE LANDELIJKE PUBLIEKSDAG FRONTOTEMPORALE DEMENTIE

Op zaterdag 5 oktober hield FTD lotgenoten zijn eerste landelijke publieksdag in samenwerking met de FTD expertgroep.

Frontotemporale dementie FTD (voorheen ziekte van Pick) is een progressieve dementie, die begint in het midden van het leven (meestal tussen 45-60 jaar) gekarakteriseerd door langzame veranderingen in het karakter, gedrag en sociale desoriëntatie met als gevolg dat het verstand en taalgebruik afneemt. Deze jonge leeftijd betekent dat FTD ook regelmatig jonge gezinnen treft.

Meer dan 100 belangstellenden kwamen naar de Bilt om in de ochtend te luisteren naar vooraanstaande artsen en deskundigen uit de FTDexpertgroep.

Na een uitgebreide uitleg over FTD, de oorzaken en de diagnose kregen de aanwezigen in vogelvlucht te horen welke (snelle) ontwikkelingen op FTD gebied hebben plaatsgevonden. Er zijn enkele handvatten gegeven over hoe mensen met FTD thuis en in het verpleeghuis “behandeld” kunnen worden. Moeilijke keuzes en dilemma’s zijn hierbij zeker niet vergeten en kwamen uitgebreid aan bod.

In de middag werd er in kleinere groepen dieper ingegaan op de onderwerpen van de ochtend.

Tijdens deze themasessies kon iedereen ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan de sprekers van de ochtendsessie.

De presentaties werden uitstekend gewaardeerd en de vrienden en familieleden van FTD patiënten vonden het positief ervaringen uit te wisselen met lotgenoten, die in dezelfde situatie verkeren.

Deze eerste landelijke FTD publieksdag werd mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland.

Wilt u meer weten over FTD, heeft u vragen of zoekt u lotgenoten ga dan naar www.ftdlotgenoten.nl. Hier vindt u het laatste nieuws en de mogelijkheid om met andere lotgenoten ervaringen uit te wisselen.

Onze eerstvolgende lotgenoten dag is op 28 december a.s. in Utrecht.

Alle details

Waar is het eigenlijk, Kan ik kinderen meenemen? Tot hoe laat is het programma? Kan ik er met het openbaar vervoerkomen? De meeste vragen over de Publieksdag worden hier beanwoord.

Lees meer: Alle details

Kaarten voor 5 oktober

Kaartjes voor de Publieksdag kunt u vooraf kopen op deze site

Programma Publieksdag 2013 bekend

21 Juli - Het programma is grotendeels bekend voor 5 oktober. Nog net voor de vakantie run hebben we bijna alle experts van de Ftd Expertgroep bereid gevonden om een bijdrage te leveren aan de FTD publieksdag. We mogen onder andere Dr. John van Swieten en de voorzitter van de expertgroep, Dr. Yolande Pijnenburg tot onze sprekers rekenen.

09:45   Ontvangst
10:15   Ochtend sessie (incl pauze)
13:00   Lunch
14:30   Middag sessies (incl pauze)
17:00   Einde 

De dag is opgedeeld in twee inhoudelijke delen. 's Morgens worden er een aantal presentaties gegeven met als onderwerpen: Een update over recente ontwikkelingen, diagnostiek, verzorging thuis, dagopvang en verpleeghuis. 's Middags zijn er een aantal parralelsessies met verschillende onderwerpen. Sommige zullen wat dieper ingaan op de inhoud van de ochtend sessie andere gaan over andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld Kinderen van patienten met FTD. Het is de bedoeling dat u in de de middag 2 verschillende sessies kunt volgen.

Het preciese programma voor de middag en de onderwerpen volgen later. Inschrijven kunt u al wel..Koop hier een kaartje, er zijn maar 200 plaatsen.

De publieksdag wordt gehouden in De Biltsehoek, De Bilt. Mocht u vragen hebben neem dan contact op. biltsehoek

Nieuws

Agenda

Geen activiteiten gevonden
doneren via geef.nl
best practice
nieuwsflits