TV verzoek: Muziek therapie

Vorst Media wil op NPO1 een programma maken waar met een team van deskundigen onder leiding van een bevlogen muzikant en een neuropsycholoog het leven van degene die dement is en zijn of haar omgeving dragelijker gemaakt wordt met behulp van muziek. Ze gaan voor elke aflevering gedurende een aantal maanden lang aan de slag om met muziektherapie het leven van de patient dragelijker te maken en te kijken of het tij gekeerd kan worden. We willen gaan uitzoeken wat er voor wens is uit de omgeving, waar willen ze naartoe; denk aan weer contact maken, geluksmomenten maken, depressie bestrijden, angst wegnemen, zorgen dat iemand zich veilig voelt en herinneringen terughalen. Hier halen ze verschillende deskundigen op het gebied van muziek, therapie en wetenschap bij om dit te gaan bewerkstelligen. Het is niet die maanden lang elke dag intensief, de opnames en intensiteit zullen over de periode verdeeld worden, maar om resultaat te boeken is een wat langere periode nodig.
In het programma dat (vooralsnog) 'De kracht van muziek' heet willen ze in elke aflevering twee mensen met dementie volgen. Zij zijn in eerste instantie op zoek naar de patiënten zelf. Daarbij staan ze open voor alle leeftijden maar gaat onze voorkeur uit naar de patiënten van jongere leeftijd. Om een portret te schetsen over het leven van deze patiënt willen ze in het programma ook graag met de omgeving (familie, vrienden, partner, kinderen, etc.) praten om te vertellen wat het doet met iemand met dementie maar ook voor de omgeving van die persoon.

Ken je mensen die mee zouden willen werken aan een dergelijk programma? Zo ja dan kan je contact opnemen met Evy Knol, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.