Karakterverandering bij dementie

Mijn naam is Cynthia Liesdek, specialist ouderengeneeskunde en in opleiding tot psychiater. Ik heb uw naam gekregen van dhr Jansma, FTD expert omdat ik op zoek ben naar mensen met Frontotemporale dementie.  Ik doe onderzoek naar ‘Karakterverandering bij dementie’  in samenwerking met de prof. dr. H Geurts van de  Universiteit van Amsterdam. 

Andere instellingen die aan het onderzoek meedoen zijn o.a het dementienetwerk Deventer, Raalte, polikliniek geriatrie van Deventer ziekenhuis, het Gelre ziekenhuis en zorginstellingen zoals Carinova,Carint Reggeland en  het Zand.  De bedoeling van het onderzoek is dat er meer inzicht komt in de verandering in gedrag, persoonlijkheidskenmerken bij mensen beginnende tot matig ernstige Frontale dementie  en Alzheimer. Er wordt dan in het bijzonder gekeken naar autistische trekken zoals terugtrekgedrag, dwangmatigheid, verzameldrang, het goed kunnen opmerken van details etc. De bevindingen van dit onderzoek kan leiden tot een andere aanpak/ benadering bij  mensen met dementie. 

De patienten en familie worden geinterviewd met een vragenlijst (AQ vragenlijst waarmee de autistische trekken worden nagegaan en er worden korte vragen gesteld om het niveau van dementie te bepalen. Het gesprek duurt maximaal een uur met patient/ eerste contactpersoon.

Bent u ook geinteresseerd in het onderzoek en zo ja zou u me dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. terug kunnen sturen?

 

Met de vriendelijke groeten,

 

C Liesdek SOG/AIOS psychiatrie